Εκλογές 2023: Μανόλης Παραγυιός, Υποψήφιος Επαρχιακός Σύμβουλος, «Μπροστά το Νότιο Αγαίο»

Ο Εμμανουήλ Ι. Παραγιός, Φυσικός, υπηρέτησε το Δήμο Καρπάθου ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος με το συνδυασμό του Δημάρχου κ. Γιάννη Νισύριου. Στις φετεινές εκλογές της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου συντάσσεται με την παράταξη του Γ. Χατζημάρκου «μπροστά το Νότιο Αιγαίο!», ως υποψήφιος Έπαρχος Καρπάθου και Η.Ν. Κάσου.

Παραθέτουμε εδώ την επιστολή που μας έστειλε ο ίδιος με την παράκληση να δημοσιευθεί για τη πληροφόρηση της κοινότητας μας, σε σχέση με το έργο του για το Απέρι και την υποψηφιότητά του.

Τον ευχαριστούμε για τη προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία!

m.paragios-1-2023

 Αγαπητοί μου συγχωριανοί,

Όπως όλοι γνωρίζετε, είμαι παντρεμένος από το 2015 με τη Ρηγοπούλα Γ. Νισύριου και μαζί της έχω αποκτήσει τρία παιδιά. Κατοικώ εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια στην γειτονιά του Μοροού, στο σπίτι που στο παρελθόν έζησαν άνθρωποι με μεγάλη προσφορά στο Απέρι. Από τον παπά Νικόλαo Παναγιώτου έως τον Ζώρζη  Νισύριο .

Την παράδοση της προσφοράς συνέχισα έμπρακτα για το νέο μου χωριό, το Απέρι. Εδώ που κατοικώ με την οικογένειά μου, που μεγαλώνουν τα παιδιά μου και καθημερινά εισπράττω την αγάπη των συγχωριανών μου.  Επεδίωξα από την θέση του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου, σε συνεργασία με το Δήμαρχό μας κ. Γιάννη Νισύριο να αποτελέσει και το δικό μας χωριό αντικείμενο φροντίδας το Δήμου μας, όπως άλλωστε και το κάθε ένα χωριό ξεχωριστά.

Ως συνοπτικό απολογισμό θα ήθελα να αναφέρω επιγραμματικά έργα και δράσεις που και με δικές μου ενέργειες μου και πρωτοβουλίες δρομολογήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν, και σχετίζονται με το Απέρι:

  • Όντας οργανωτής, από πλευράς Δήμου, της τριήμερης επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας  κ. Κατερίνας Ι. Σακελλαροπούλου το 2021, φρόντισα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ο Εκκλησιασμός της στη Μητρόπολη Απερίου. Ήταν η πρώτη φορά από καταβολής του Ελληνικού κράτους που Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκκλησιάστηκε στη Μητρόπολη.
  • Ανατέθηκαν κι εκπονήθηκαν μελέτες για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς του Μερτώνα, Κατωδιού και Κυράς Παναγιάς . Κατόπιν με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών το 2022 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της κατασκευής τους με κόστος περίπου 1.000.000 ευρώ. Πλέον και οι τρεις οικισμοί, μετά την δημοπράτηση του έργου θα έχουν σύγχρονα και υπόγεια δίκτυα ύδρευσης, αίτημα δεκαετιών .
  • Αξιοπιώντας συνάντηση μου με τον τότε Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά του πρότεινα την αγορά οικοπέδου στα Καταπέρια για την κατασκευή 16 κατοικιών (ΣΟΑ) για ισάριθμες οικογένειες αξιωματικών του Στρατού του Ξηράς καθώς και Λέσχης Αξιωματικών. Επιμελήθηκα όλα τα στάδια του, μέχρι να φθάσει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού όπου και αναμένει το τελικό στάδιο της αγοράς . Για τον σκοπό αυτό υπάρχει κωδικός στον προϋπολογισμό του Υπουργείου ύψους 1.7 εκατομυρίων ευρώ για όλο το έργο.
    Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου  θα κατοικούν  στο Απέρι 16 επιπλέον οικογένειες υψηλόβαθμων στρατιωτικών,  με θετικές επιπτώσεις στην κοινωνική, σχολική και οικονομική ζωή του χωριού. 
  • Ανατέθηκαν κι εκπονήθηκαν μελέτες οδοποιίας για την ασφαλτόστρωση εντός του οικισμού Μερτώνα αλλά και για το υπόλοιπο τμήμα της πρόσβασης σε Κατώδιο, Κυρά Παναγιά και Κάτω Λάκκο.
    Το πρώτο τμήμα , του εντός οικισμού , χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών με το πόσο των 400.000 ευρώΔημοπρατήθηκε και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του. 
  • Για το Εθνικό  Δημοτικό Στάδιο του Απερίου χρηματοδοτήθηκε η επισκευή μέρους αυτού με 600.000 ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε δύο φορές και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός μετά από ενστάσεις. Δημοπρατήθηκε τρίτη φορά, έχει υπογράψει ο ανάδοχος και εντός μηνός θα ξεκινήσει το έργο. 
  • Ενισχύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος «Πρωτέας». Σύλλογος με Παγκαρπαθιακή προσφορά στον αθλητισμό με ποσό άνω των 50.000 ευρώ για δράσεις τα τελευταία χρόνια.
  • Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ομόνοια», επεδίωξα και πέτυχα να επισκευτεί το Απέρι τηλεοπτικό συνεργείο, με σκοπό την προβολή της παράδοσης και της γαστρονομίας μας .

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Επιθυμώ να συνεχίσω τη προσφορά μου στο Απέρι και την Κάρπαθο από διαφορετική θέση, αυτή του Επάρχου Καρπάθου και ζητώ την υποστήριξή σας.

Πιστεύω ότι έχω αποδείξει πως έχω τις ικανότητες για να προσφέρω, την επιθυμία να εργαστώ συστηματικά και αποτελεσματικά, με ευαισθησία για την κάθε γωνιά της Καρπάθου.

Ζητώ τη στήριξη σας ώστε ο επόμενος έπαρχος να είναι ένας από εσάς και από την έδρα του Επαρχείου στην πρωτεύουσα της Καρπάθου τα Πηγάδια, να μεριμνά ισόρροπα για όλα τα χωριά της Καρπάθου και της Ηρωϊκής Νήσου Κάσου!

Σας ευχαριστώ!


Ακολουθεί το Φυλλάδιο που εξέδωσε ο κ. Παραγυιός.

Σχολιάστε