Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της Ομόνοιας Αττικής

kalanta1
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 12 Δεκεμβρίου τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα του Συλλόγου μας.
Το νέο ΔΣ, που προέκυψε από τις εκλογές στις 07-11-2021, προβληματίστηκε πολύ, αν με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και ειδικότερα στην Αττική, λόγω του κορονοϊού, θα έπρεπε να βγούμε εφέτος στα κάλαντα. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη, ότι η εκδήλωση αυτή, που αποτελεί την κυριότερη πηγή εσόδων για τον Σύλλογό μας, δεν έγινε τα δυο προηγούμενα χρόνια, αποφασίσαμε να πούμε τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα σε όποια σπίτια μελών και φίλων μας θα είχαν την ευχαρίστηση να μας δεχθούν και να μας ακούσουν, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για την προστασία μας από τον covid-19.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας υπήρξε καθολική σχεδόν επιδοκιμασία αυτής μας της απόφασης, αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις που εκφράστηκαν φόβοι και επιφυλάξεις, τις οποίες σεβαστήκαμε. Αλλά, ακόμη και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, μας ζητήθηκε να δώσουμε τον λογαριασμό του Συλλόγου μας στην τράπεζα, για να καταθέσουν τον οβολό τους τα σπίτια, τα οποία δεν θα μας δεχόντουσαν.
Αυτό όμως που ζήσαμε, επισκεπτόμενοι τα σπίτια που μας δέχθηκαν, υπερέβη κάθε προσδοκία μας και απέδειξε, ότι απόφασή μας ήταν σωστή. Όλα τα σπίτια μας υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη ζεστασιά και χαρά, ενώ τα κεράσματα έδιναν και έπαιρναν. Παρά τις μάσκες που φορούσαμε, νιώσαμε ότι χθες απελευθερωθήκαμε από τους περιορισμούς του κορονοϊού και αναβίωσαν παλιές καλές στιγμές, που έκαναν την Ομόνοια Αττικής πόλο έλξεως, όχι μόνο των Απεριτών της Αττικής και των φίλων τους, αλλά και όλων των Καρπαθίων της Αττικής. Πραγματικά περάσαμε υπέροχα και αυτό μας γέμισε ελπίδα και αισιοδοξία, ότι ο στόχος του νέου ΔΣ για την επανεκκίνηση του Συλλόγου μας, έτσι ώστε αυτός να ξαναβρεί την παλιά του αίγλη, είναι εφικτός.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας:
  1. Στον προηγούμενο Πρόεδρο του Συλλόγου μας, ο οποίος επιμελήθηκε στο να φτιαχτεί, χωρίς κανένα κόστος για τον Σύλλογό μας, το πολύ ωραίο έντυπο των καλάντων μας, το οποίο μοιράζαμε σε κάθε σπίτι.
  2. Στον Μανώλη Τσαγκάρη, στην Αγγελική Ζερβουδάκη, στον Νικήτα και την Στέϊση Παναγιώτου, που, αν και δεν αποτελούν μέλη του ΔΣ, συμμετείχαν στα κάλαντα, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία της εκδήλωσής μας.
  3. Στους οργανοπαίκτες μας Δημήτρη Παναγιώτου, Λάμπρο Αλεξάκη, Γιάννη Λιγνό και Διογένη Παναγιώτου, που επί τόσες ώρες μας συνόδευσαν στα σπίτια που επισκεφθήκαμε, για να πούμε με τον παραδοσιακό Καρπάθικο και μελωδικό τρόπο τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.
  4. Το νέο αίμα του Συλλόγου μας, Εύη( κόρη της Βανέσσας Χατζηαντωνίου), Μαριζέτα (κόρη της Χρυσάνθης Ζαράρη), Ευαγγελία και Σταματίνα (κόρες της Στέϊσης Παναγιώτου), που με την γλυκιά τους και όμορφη παρουσία έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στη χθεσινή μας εκδήλωση και μας γέμισαν με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του Συλλόγου μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Απεριτών – Απεριτισσών Αττικής «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, με υγεία και χαρά για κάθε οικογένεια στις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Η γέννηση Του Θεανθρώπου ας σηματοδοτήσει μία χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα, με μεγάλη υπομονή και περισσότερες φωτεινές εικόνες.
Ας ελπίσουμε το 2022 να είναι ένα έτος υγείας για όλο τον κόσμο.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς και μεγάλη εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Απεριτών – Απεριτισσών Αττικής «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

Σημείωση:

Ο λογαριασμός του Συλλόγου μας στην Tράπεζα, στον οποίο, όπως μας ζήτησαν, μπορούν να καταθέσουν τον οβολό τους τα σπίτια, τα οποία, λόγω covid-19, δεν επισκεφθήκαμε χθες, καθώς και όσοι για άλλους λόγους απουσίαζαν χθες από τα σπίτια τους, είναι ο ακόλουθος:
Αρ. Λογ. GR5301103870000038700165947 στην Εθνική Τράπεζα.
Στην αρχή του άρθρου ακούγονται τα κάλαντα όπως ερμηνεύτηκαν από την ομάδα των Νοτίων Προαστείων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχολιάστε