Η Κάρπαθος τιμά τον Μιχαήλ Πολ. Χιώτη

chiotis-2023-05

Με  μεγάλο ακροατήριο στο Μέγαρο εκδηλώσεων Απερίου τελέστηκε η τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στο Μιχαήλ Χιώτη για το πνευματικό, ιστορικό και λαογραφικό του έργο.

Την εκδήλωση αυτή διοργάνωσαν το κεντρικό παράρτημα του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου (τμήματος φιλολογίας του ΕΚΠΑ) και ο πολιτιστικός σύλλογος «Ομόνοια Απερίου».

chiotis-2023-04Σε ένα θερμό περιβάλλον, η πρόεδρος της Ομόνοιας, κυρία Σοφία Οικονομίδου, κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ενώ παράλληλα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τιμάται ο κύριος Μιχαήλ Χιώτης. Του ευχήθηκε εγκάρδια και με άλλα βιβλία και κατόπιν φώναξε τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου κ. Ηλία Εμμ. Βασιλαρά.

Ο κύριος Βασιλαράς με τη σειρά του καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε την Ομόνοια Απερίου για την συνδιοργάνωση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης. Επίσης, συνεχάρη τον τιμώμενο κύριο Χιώτη, ο οποίος προσήλθε στην εκδήλωση με αναπηρική καρέκλα, πράγμα το οποίο συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.

Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, κύριος Μηνάς Αλεξιάδης, ανέλυσε το μεγάλο πνευματικό του έργο πολύ εύστοχα και επιλεκτικά με αποτέλεσμα να εισπράξει τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

chiotis-2023-09Ο κύριος Αλεξιάδης ευχαρίστησε και εκείνος την Ομόνοια Απερίου η οποία υιοθέτησε την ιδέα του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Κάρπαθου- Κάσου, κύριος Αμβροσιος, ο πρύτανης κύριος Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Δήμαρχος Καρπάθου, κύριος Ιωάννης Νισύριος, η Έπαρχος Καρπάθου & Η.Ν Κάσου, κυρία Νικολαΐδου και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρπάθου.

chiotis-2023-30Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Καρπάθου, κύριος Μιχάλης Μανωλάκης, οι αντιδήμαρχοι κύριος Γιώργος Δήμαρχος και κύριος Εμμανουήλ Παραγιός, ο Πρόεδρος Απερίου κύριος Γιώργος Παππάς καθώς και οι Πρόεδροι της Ομόνοιας Αμερικής, κ. Θέμης Νισύριος και Ομόνοιας Αττικής κ. Εμμανουήλ Παναγιώτου.

chiotis-2023-13Όλοι οι προαναφερθέντες απεύθυναν χαιρετισμούς. Ο αξιότιμος Μητροπολίτης έδωσε την περγαμηνή τιμητικής διάκρισης .

Ήταν μια σεμνή εκδήλωση την οποία ο κόσμος απόλαυσε και αυτό το εξέφρασε ποικιλοτρόπως.

Η εκδήλωση έκλεισε με την επίσκεψη στο μπουφέ που προσέφερε η Ομόνοια.

Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου

28.7.2023

Πηγές:

  1. Ανάρτηση του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου (28/7/2023)
  2. Σχετικό άρθρο στα Καρπαθιακά Νέα
  3. Φωτογραφίες Μαν. Μ. Τσαγκάρη

Σχολιάστε