Μανόλης Μ. Τσαγκάρης

mmt-2013-bw-lowΟ Μανόλης Μ. Τσαγκάρης γεννήθηκε στη Ρόδο και μεγάλωσε στην Κάρπαθο, όπου παρακολούθησε τη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Πληροφορικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Πτυχίου στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison, των Η.Π.Α.

Είναι παντρεμένος την Σοφία Κωνσταντινίδη από το Απέρι και έχουν αποκτήσει δύο κορίτσια.

Εργάστηκε στα ερευνητικά κέντρα της AT&T (Bell Laboratories) στο New Jersey των Η.Π.Α. και στην Αθήνα, και σε νεοφυείς εταιρείες λογισμικού στην Καλιφόρνια και τη Βοστώνη. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Έργων καθώς και με το Μουσείο της Ακρόπολης. Σήμερα διευθύνει την ομάδα Ανάλυσης Δεδομένων της Performance Technologies, με έδρα την Αθήνα.

Έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής του Περιοδικού «Κάρπαθος» της Ομοσπονδίας Καρπαθιακών Σωματείων Αμερικής. Μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου Απεριτών Αττικής η «Ομόνοια». Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Καρπαθιακή Ηχώ» του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων, ιδρυτικό μέλος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Απελλα Νότα» για τη καταγραφή και προβολή του Καρπαθιακού Πολιτισμού. Μέλος της ομάδος εργασίας του Σ.Α.Κ. για τον Πρώτο Παγκαρπαθιακό Εορτασμό της Επανάστασης της Καρπάθου το 2014 και του σχετικού φωτοντοκυμαντέρ:  «Κάρπαθος: Από τους Μύθους μέχρι την Ένωση με την Ελλάδα».

Εχει αρθρογραφήσει σε Καρπαθιακά μέσα  και έχει παρουσιάζει ιστορικά, πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα στο κοινό. Πραγματοποιεί ηχογραφήσεις καρπαθιακής μουσικής και εθίμων, καθώς και φωτογραφικές καταγραφές της Καρπάθου.

Εχει αναλάβει τη ψηφιακή έκδοση της «Εφημερίδας Ομόνοια», του Συλλόγου Απεριτών Αττικής.

Στο διαδίκτυο επιμελείται των παρακάτω ιστοτόπων: