Γιώργος Τ. Μάρκου

Γιώργος Τ. ΜάρκουΟ Γιώργος Μάρκου είναι δάσκαλος και Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου «Ποτίδαιον» από το 2011.

Γεννήθηκε στη Βέροια το 1966 και μένει μόνιμα στην Κάρπαθο από το 1993, μετά από το διορισμό του στο νησί.

Πρωτοήρθε σαν αναπληρωτής δάσκαλος τέσσερα χρόνια πριν. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αιγαίου (Ρόδος). Επίσης έχει λάβει επιμορφώσεις και πιστοποιήσεις σε θέματα Παιδαγωγικής, Εκπαίδευσης, Σχολικού Εκφοβισμού και Πληροφορικής. Μιλάει σαν ξένη γλώσσα τα Αγγλικά.

Έχει παντρευτεί την καθηγήτρια Κοινωνιολογίας – Λυκειάρχη του Γενικού Λυκείου Απερίου Καρπάθου Γεργατσούλη Βασιλεία και είναι πατέρας 2 παιδιών, του Τριαντάφυλλου και της Σοφίας-Σεβαστής. Εργάζεται στην Εκπαίδευση από το 1988 σε σχολεία πάντα της επαρχίας, συνήθως μικρά και δυσπρόσιτα (Ροδόπη, Κάρπαθος, Βόρεια Κέρκυρα, Σέρρες), στα περισσότερα από αυτά σαν Προϊστάμενος ή Διευθυντής τους. Στην Κάρπαθο έχει εργαστεί 16 χρόνια στο 1/θ Δ.Σ. Βωλάδας και 8 στο 1ο Δ.Σ. Καρπάθου «Ποτίδαιον».

Διετέλεσε κατά καιρούς μέλος διαφόρων επιτροπών και φορέων της Καρπάθου (Δήμου, Επαρχείου, Πολιτιστικών κ.α.). Τώρα είναι γραμματέας και υπεύθυνος οικονομικών της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Καρπάθου, συμμετέχει στο Δ.Σ. της Ομόνοιας Απερίου και αντιπρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ασχολείται ενεργά με τα κοινά και όχι με την πολιτική. Οι μόνες εκλογές που συμμετέχει ενεργά είναι του Συλλόγου Δασκάλων Ρόδου. Τα τελευταία χρόνια γράφει τη στήλη «Βολικά ψέμματα και άβολες αλήθειες», μια ματιά στα καλώς ή κακώς κείμενα της Καρπάθου περισσότερο με θέματα απλά και καθημερινά.