Η πρώτη επίσκεψη του Δημάρχου Καρπάθου στην πρωτεύουσα

Εντυπώσεις του Δημάρχου από την επίσκεψη του

ioamnis-nissiriosΣτο πρόσφατο ταξίδι μου στην Αθήνα, έθεσα ως στοίχημα να προβώ σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, επαφές, συναντήσεις ώστε να ακουστεί η φωνή της Καρπάθου παντού, για να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα του Νησιού μας.

Αυτό ακριβώς και έπραξα, εκτιμώντας τώρα που κάνω τον Απολογισμό ότι το στοίχημα σε επίπεδο δεσμεύσεων και συγκεκριμένων απαντήσεων κερδήθηκε.

Μένει τώρα, με σχέδιο και μεθοδικότητα, να υλοποιήσουμε όλα αυτά που κατακτήσαμε.

Ξεχωριστή στήριξη σ΄αυτή την προσπάθεια είχε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και τον ευχαριστώ δημόσια για αυτό.

Με την αγάπη του για την Κάρπαθο, με τη βαθιά γνώση των προβλημάτων του Νησιού μας που διαθέτει ως Καρπάθιος, αλλά και με το κύρος του και τον ρόλο που διαδραματίζει στην Κυβέρνηση, συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθειά μου, στην προσπάθεια όλων μας.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι μας άνοιξε πόρτες και νέους δρόμους, ότι λειτούργησε σαν άνθρωπος που συντονίζει την προώθηση μιας δέσμης παρεμβάσεων και έργων για να υπάρχει μια συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νησιού του.

Τον ευχαριστώ δημόσια για όλα όσα έκανε και είναι αποφασισμένος να κάνει.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Το ταξίδι του Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Νισυρίου στην Αθήνα, ήταν πλήρες από συναντήσεις και παρεμβάσεις για την προώθηση των θέσεων του Δήμου αλλά και αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος ανεβαίνοντας στην Πρωτεύουσα με αφορμή και το Συνέδριο της Κεντρικής Δήμων Ελλάδας, είχε σχεδιάσει και οργανώσει ένα πρόγραμμα επαφών, ώστε να προβληθούν οι θέσεις του Δήμου και να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα του Νησιού. Αποδείχτηκε στην πράξη, ότι όταν διαθέτεις σχέδιο, οργάνωση και μεθοδικότητα, έρχονται και τα αποτελέσματα.

Μέσα σε λίγες μέρες συναντήθηκε με τους Υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, κατάθεσε προτάσεις που αφορούν στα Υπουργεία Εσωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, ενώ σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, αλλά και το Προεδρείο του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων και εκπροσώπους των Τοπικών Συλλόγων. H μόνη προγραμματισμένη συνάντηση που δεν πραγματοποιήθηκε αν και ζητήθηκε, ήταν με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.

Ο συνολικός Απολογισμός είναι κάτι παραπάνω από θετικός:

-Εξασφαλίστηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 250.000,00 € για αντιπλημμυρικά έργα και την θωράκιση του Νησιού.
-Εξασφαλίστηκαν δεσμεύσεις για έργα του Δήμου και την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».
-Εξασφαλίστηκε η έγκριση του 2ου κύτταρου του Χ.Υ.Τ.Α.
Εξασφαλίστηκαν δεσμεύσεις για την στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου.
-Εξασφαλίστηκε η επαναλειτουργία του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».
-Εξασφαλίστηκε και δρομολογείται Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης.
-Εξασφαλίστηκαν δεσμεύσεις και λύσεις για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και την διαμόρφωση του νέου Λιμανιού της Καρπάθου.

Ο Δήμαρχος, συμμετείχε και στην Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», ενός Δικτύου στο οποίο εντάχθηκε πρόσφατα ο Δήμος Καρπάθου και στο οποίο συμμετέχουν περίπου 50 Δήμοι από ολόκληρη την χώρα. Κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κάτι το ιδιαίτερα τιμητικό, που δίνει ταυτόχρονα δυνατότητες προώθησης αναπτυξιακών σχεδιασμών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος προχωράει με οργάνωση, σχέδιο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s