Ημερολόγιο 2019 – Φ62

Στη στήλη αυτή θα επιδιώξουμε την καταγραφή χρονολογίου με αξιοσημείωτα συμβάντα για την κοινότητα των Απεριτών.

12 Δεκεμβρίου

Απεβίωσε στην Αθήνα η Φάνη Οικονομίδη-Ζαράρη το γένος Βασιλείου. Για το λόγο αυτό αναβλήθηκαν τα προγραμματισμένα κάλαντα του Συλλόγου Απεριτών Αττικής.

8 Δεκεμβρίου

Ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ι. Νισύριος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Απερίου κ. Γιώργος Παππάς, παρευρέθηκαν σε έκτακτη εκδήλωση στη Στέγη του Συλλόγου Απεριτών στο Μαρούσι. Ακολούθησε τρίωρη περίπου συζήτηση-ενημέρωση σε θέματα που αφορούν το Απέρι και την Κάρπαθο. Μεταξύ των άλλων νακοινώθηκε η επισκευή του Δημοτικού Σταδίου Καρπάθου στο Απέρι, η ασφαλτώστρωση του δρόμου Μερτώνα-Παναγιά και η ανάπλαση  του ποταμού από τη Χογλακιά μέχρι και το Γιοφύρι.

7 Δεκεμβρίου

Εορτάστηκε στο Απέρι η Ονομαστική Εορτή του Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. κ. Αμβροσίου.

6 Δεκεμβρίου

Γιορτάστηκε στην Κάρπαθο και στο Απέρι η εορτή του Αγίου Νικολάου. Λειτουργήθηκε ο Αης Νικόλας στη Λάστο.

1 Δεκεμβρίου

Στολίστικε στο Απέρι το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Γιοφύρι.

30 Νοεμβρίου

Γιορτάστηκε με κατάνυξη και με συμμετοχή των πιστών η εορτή του Αγίου Ανδρέα στην Αχάτα. Μεγάλη και η δραστηριότητα των συγχωριανών μας στο  facebook  με σχόλια και ιστορικές φωτογραφίες.

24 Νοεμβρίου

Εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η 75η επέτειος της Επανάστασης της Καρπάθου, που οργάνωσε ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθιών στην Αθήνα. Ο εορτασμός συμπεριλαμβανε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στην Πλατεία Καρύτση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και εορταστική τελετή στο Ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής, επί της οδού Κολοκοτρώνη. 

21 Νοεμβρίου

Γιορτάστηκαν στο Απέρι τα Εισόδια της Θεοτόκου και λειτουργήθηκε  η Παναγία η Μεσοσπορίτισσα. Η ονομασία «Μεσοσπορίτισσα» δόθηκε καθώς η σπορά βρίσκεται περίπου στη μέση της τον μήνα Νοέμβριο.

15 Νοεμβρίου

Γιορτάστηκε από τα σχολεία στο Απέρι η 46η επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με σχολικές εορτές, εκδηλώσεις και έργα των μαθητών. Ειδκότερα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν τα γεγονότα μέσα από τη ζωγραφική τους.

9-10 Νοεμβρίου

Οργανώθηκε με επιτυχία εκδρομή του Συλλόγου μας στην Μεσσηνιακή Μάνη. Η εκδρομή περιελάμβανε τον γύρο της Μεσσηνίας, με σταθμούς και προορισμούς την Καλαμάτα, την Πύλο, την Μεθώνη, την Κορώνη και το εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας.

25 Οκτωβρίου

Γιορτάστηκε στο Απέρι η χάρη του Αγίου Δημητρίου και λειτουργήθηκε ο Ιερός Ναός του στον Αη Βασίλη.

Κηδεύθηκε στη Ρόδο η Αννα Ι. Καπετανάκη το γένος Β. Παπαδόπουλου, σύζυγος το αείμνηστου Ιωάννου Σ. Καπετανάκη, μετά από μάχη με την επάρατο νόσο. 

11η  Οκτωβρίου

Γιορτάστηκε και στο Απέρι με μεγάλη επισημότητα η 75η επέτειος από την Επανάσταση της Καρπάθου. Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Απερίου κα. Αναστασία Βδοκάκη.

5η  Οκτωβρίου

Γιορτάστηκε με μεγάλη επισημότητα στην Κάρπαθο η 75η επέτειος από την Επανάσταση της Καρπάθου.

12 Σεπτεμβρίου

Απεβίωσε στη Ρόδο ο Απερίτης Ιατρός Ιωάννης Στ. Καπετανάκης, Ιατρός Καρδιολόγος με πλούσια ιατρική και κοινωνική δράση. 

 


Στο ημερολόγιο μας  καταχωρούμε σύντομα νέα από το Απέρι, την Κάρπαθο και την κοινότητα των Απεριτών.

Σχολιάστε