Διακρίσεις Συμπατριωτών μας

Οι συμπατριώτες μας διακρίνονται συνεχώς στον επαγγελματικό στοίβο. Τους συγχαίρουμε και αισθανόμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά τους.

Βασίλειος Μ. Χαλκιάς

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Συνέδριο της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητόδρομων (ASECAP), που έλαβε χώρα στο Costa Navarino (29-31 Μαΐου 2019), με Πρόεδρο και συντονιστή τον συμπατριώτη μας κ. Βασίλειο Μ. Χαλκιά.

Στην τιμητική θέση του Προέδρου της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF – International Road Federation) εκλέχθηκε o κ. Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητόδρομων (ASECAP), που έλαβε χώρα στο Costa Navarino (29-31 Μαΐου).

Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασίλη Χαλκιά ως νέο Πρόεδρό της, διαδεχόμενος τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Kiran K. Kapila, από την Ινδία. Είναι η 1η φορά που Έλληνας αναλαμβάνει την Προεδρία της IRF στα 70 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας, που έχει έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας.

Με 38 χρόνια εμπειρίας σε έργα μεταφορών και οδικών υποδομών, εκ των οποίων τα πρώτα 15 χρόνια ήταν στις Η.Π.Α. και τα υπόλοιπα στην Ευρώπη, ο κ. Χαλκιάς είναι από το 1999 ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», της εταιρείας λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού.

Το 2014, ο κ. Χαλκιάς ανέλαβε την Προεδρία της HELLASTRON (HELLenic ASsociation of Toll ROad Network – Ελληνικές Υποδομές & Οδοί με Διόδια), του φορέα που εκπροσωπεί όλους τους σύγχρονους Ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, και τον Ιούνιο του 2016, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στη Μαδρίτη της Ισπανίας, εκλέχθηκε στην ηγετική ομάδα της ASECAP, της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητόδρομων με έδρα τις Βρυξέλλες, υπηρετώντας αρχικά το πρώτο έτος σαν 2ος Αντιπρόεδρος, στη συνέχεια το δεύτερο έτος σαν 1ος Αντιπρόεδρος και τον Ιούνιο του 2018, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ανέλαβε την Προεδρία της ASECAP, την πρώτη που αναλάμβανε ποτέ Έλληνας στα 48 χρόνια ύπαρξης του πολυεθνικού αυτού Οργανισμού.

Ο κ. Βασίλης Χαλκιάς έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, μέλος του Συμβουλίου Κυκλοφοριακών Ερευνών της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (Transportation Research Board – TRB) ενώ, για 2η τετραετία, υπηρετεί ως μέλος στο ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητόδρομων (ΙΒΤΤΑ – International Bridge Tunnel and Turnpike Association), με έδρα την Ουάσινγκτον των Η.Π.Α.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας της IRF, o κ. Χαλκιάς δήλωσε: «Το όραμα της IRF είναι ένας κόσμος με ασφαλείς και βιώσιμους δρόμους. Ως Πρόεδρος της IRF θα συνεχίσω να υλοποιώ ενέργειες που υπηρετούν το όραμα αυτό. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους άξιους συνεργάτες της Διεθνούς Ομοσπονδίας, θα συνεχίσουμε με υπομονή και επιμονή να υλοποιούμε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί από την IRF, με την οδική ασφάλεια να είναι πρωταρχικό μέλημα, χωρίς να παραβλέψουμε την περιβαλλοντική αειφορία. Τέλος, θα παραμείνουμε ανοικτοί και δεκτικοί σε νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες και νέα χρηματοδοτικά σχήματα».

Ο κ. Χαλκιάς θα επικουρείται στο σημαντικό έργο του από δύο Αντιπρόεδρους: τον κ. Anouar Benazzouz (Γενικό Διευθυντή των Μαροκινών Αυτοκινητόδρομων – ADM) και τον κ. Liu Wenjie (Γενικό Γραμματέα και Αντιπρόεδρο των Κινέζικων Αυτοκινητόδρομων και Μεταφορών – CHTS).

Η IRF (Διεθνής Οδική Ομοσπονδία) ιδρύθηκε το 1948 και αποτελείται από χώρες-μέλη, οι οποίες αντιπροσωπεύουν κορυφαίους εταιρικούς και θεσμικούς οδικούς φορείς. Ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που εδρεύει στην Ελβετία, η IRF παρέχει μία ουδέτερη και παγκόσμια πλατφόρμα για τους τομείς των οδικών και κινητικών μέσων. Αποστολή της IRF είναι η ανάπτυξη των αυτοκινητόδρομων και, γενικότερα, των οδικών δικτύων που επιτρέπουν τη βιώσιμη κινητικότητα. Μέσω των ομάδων εμπειρογνωμόνων και των επιτροπών που ασχολούνται με βασικά οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, η IRF συμβάλλει αποφασιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των μεταφορών.

Πηγές: http://www.metaforepress.gr/autokinitodromoi & http://www.reporter.gr/Eidhseis

Δρ. Γιώργος Σαρρής

Πρώτος μεταξύ 177 υποψηφιοτήτων, αναδείχθηκε στην 1η φάση της ψηφοφορίας γιατρών, υγειονομικών, αλλά και κοινού, στο διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας (American Medical Association Innovation Challenge), ο Έλληνας καρδιοχειρουργός – παιδοκαρδιοχειρουργός, Δρ. Γιώργος Σαρρής (Διευθυντής του “Αθηναϊκού Καρδιοχειρουργικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου” και Διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του “Ιασώ”), με το πρόγραμμα της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης της Καρδιάς στις συγγενείς καρδιοπάθειες που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2019.

Ο κ. Σαρρής είναι γνωστός στη διεθνή καρδιοχειρουργική κοινότητα, τόσο από άλλες επιστημονικές εργασίες του, αλλά και από τη θητεία του ως καθηγητής Καρδιοχειρουργικής παίδων και συγγενών καρδιοπαθειών στο Κλήβελαντ των Η.Π.Α., με σειρά ειδικεύσεων στο Χάρβαρντ, στο Στάνφορντ κ.ά., μεταξύ των οποίων και στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς ως συνεργάτης του “πατέρα των μεταμοσχεύσεων καρδιάς” Νόρμαν Σαμγουέι και σήμερα Γενικός Γραμματέας, αλλά και Πρόεδρος Επιτροπής Κλινικής Έρευνας, της “ECHSA” της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδοκαρδιοχειρουργικής.

Από το 1997, που ήρθε στην Ελλάδα, οργάνωσε εξ αρχής παιδοκαρδιοχειρουργικά τμήματα στο “Ωνάσειο”, το 2007 στο “Μητέρα” και το 2013 στο “Ιασώ”, έχοντας ως τώρα χειρουργήσει περίπου 8.000 περιστατικά, ακόμα και των πιο δύσκολων καρδιοπαθειών, σε ασθενείς όλων των ηλικιών και κυρίως σε παιδιά.

Το “heart print project” του κ. Σαρρή, είναι μια επαναστατική τεχνική στην προεγχειρητική διάγνωση, για επεμβάσεις καρδιάς, καθώς αποτυπώνονται σε τρισδιάστατο μοντέλο καρδιάς, τα ακριβή διαγνωστικά δεδομένα.

Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός πρωτοστατεί διεθνώς εφαρμόζοντας ήδη την προεγχειρητική διάγνωση, κρυφών, σοβαρών προβλημάτων της καρδιάς, φτιάχνοντας ένα πιστό τρισδιάστατο μοντέλο της καρδιάς του ασθενούς. Εισάγει σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, τα πραγματικά απεικονιστικά δεδομένα από καρδιακό καθετηριασμό, μαγνητικές τομογραφίες και τρισδιάστατο υπερηχογράφημα.

Πηγή: http://www.newside.gr/2019/04

Δρ. Περικλής Χρυσοχέρης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή του συμπατριώτη μας Δρ. Περικλή Στ. Χρυσοχέρη, το 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών στο Ινστιτούτο Παστέρ στις 16-18 Μαΐου 2019.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, ήταν η εκπαίδευση στο Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci Xi και η ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Κηλών του Κοιλιακού Τοιχώματος. Στο εξειδικευμένο αυτό εκπαιδευτικό σεμινάριο παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς και εμπεριστατωμένα όλες τις τεχνικές αποκατάστασης των κηλών του κοιλιακού τοιχώματος με έμφαση σε όλες τις νέες τεχνικές και τα τελευταία τεχνολογικά δεδομένα.

O Δρ. Περικλής Χρυσοχέρης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει και να μιλήσει για τις Τεχνικές Διαχωρισμού Κοιλιακών Τοιχωμάτων στις Κοιλιοκήλες και για τη Ρομποτική Τεχνική.

Πηγή: hhtps://herniacourse2019.gr/wp-content/uploads/2019/05
Πηγή: Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ / Δελτίο Τύπου της 20ης Μαρτίου 2019

Δρ. Βασίλης Καπετανάκης

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος, το οποίο έλαβε μέρος στην Αίγλη Ζαππείου μεταξύ 6-9 Ιουνίου 2019.

Ο Δρ. Βασίλειος Εμμ. Καπετανάκης, από το Απέρι Καρπάθου, συμμετείχε ως Πρόεδρος στη Συνεδρία «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ».

Ο Δρ. Βασίλειος Καπετανάκης ευχαριστεί την οργανωτική επιτροπή για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχει ως Πρόεδρος στην πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρία με τίτλο «Θεραπευτικές Επιλογές για την Διατήρηση Γονιμότητας σε Ασθενείς με Καρκίνο», που αποτελεί τομέα στον οποίο ο Δρ. Καπετανάκης έχει μεγάλη εξειδίκευση.

Η ημερίδα χαρακτηρίστηκε από την άψογη οργάνωση και τους εξαιρετικούς ομιλητές.

Πηγή: Ιδιωτικό Γυναικολογικό Ιατρείο Αναπαραγωγής & Γενετικής Ε&Β Καπετανάκης

Καθ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης

Η Σχολή Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναγόρευσε Επίτιμο Διδάκτορα τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου κ. Μηνά Αλ. Αλεξιάδη.

Η σχετική πανηγυρική Τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019.

Η απόφαση αυτή προήλθε μετά από πρόταση – εισήγηση του Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Γερ. Βαρβούνη προς την Κοσμητεία της Σχολής, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από την Κοσμήτορα κ. Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή και τα μέλη της Κοσμητείας.

Στη συνέχεια, την τελική απόφαση έλαβαν ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αλέξανδρος Χ. Πολυχρονίδης και τα μέλη της Συγκλήτου ευχαρίστως και ομοφώνως.

Στην αρχή της Τελετής μίλησε με θερμά και επαινετικά λόγια για την προσωπικότητα και το έργο του τιμωμένου η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Ζωή Γαβριηλίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, αναπληρώνοντας τον Πρύτανη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Ακολούθησαν προσφωνήσεις από την Κοσμήτορα της Σχολής Καθηγήτρια κ. Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Γερ. Βαρβούνη, την Πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Καθηγήτρια κ. Μαρία Τζιάτζη και την Πρόεδρο του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών Καθηγήτρια κ. Μαρία Δημάση.

Πηγή: http://www.laografiki.gr/2019/05/alexiadis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s