Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Κάρπαθο!

φασκόμηλο
Το Καρπάθικο φασκόμηλο περιέχει πολύ περισσότερα αιθέρια έλαια σε σχέση με τις άλλες ελληνικές ποικιλίες

Λίγοι από εμάς γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του Καρπάθικου φασκόμηλου, που περιέχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από αιθέρια έλαια από τις άλλες ποικιλίες που συναντώνται στην Ελλάδα. Μεγάλες δυνατότητες έχουν επίσης τα φραγκόσυκα ως τοπική παραγωγή. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στην ημερίδα που οργανώθηκε σχετικά με την  Ανάπτυξη της Καρπάθου.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, εξαιρετικούς ομιλητές και πλούσια Καρπάθικα εδέσματα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 18 Απριλίου 2019 με διοργανωτή τον Καρπάθιο Καθηγητή του Γ.Π.Α. κ. Παύλο Καρανικόλα, η επιστημονική ημερίδα στο συνεδριακό κέντρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη σε Νησιωτικές Περιοχές – Η περίπτωση της Καρπάθου».

Στην ημερίδα αυτή παρουσιάστηκαν πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα που αφορούν τοπικές ποικιλίες φυτών και φυλές ζώων του νησιού μας καθώς και προγράμματα ανάπτυξης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ιδίως στην Κάρπαθο.

Στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας, ο Σύλλογός μας «ΟΜΟΝΟΙΑ» Αττικής, συμμετείχε και ενίσχυσε οικονομικά αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία που αποτελεί εξαιρετική διαφήμιση για τον τόπο μας. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παύλο Καρανικόλα για την πρόσκληση του.

Τέλος λάβαμε και ευχαριστήρια επιστολή από τους διοργανωτές που μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη σε Νησιωτικές Περιοχές – Η περίπτωση της Καρπάθου», διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019. Οι 17 εκλεκτοί εισηγητές (Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, στελέχη της Διοίκησης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και κοινωνικών φορέων), παρουσίασαν πρωτότυπο ερευνητικό υλικό ή/και την πολύχρονη εμπειρία τους και ανέδειξαν ρεαλιστικές δυνατότητες ανάπτυξης για το ακριτικό νησί μας. Οι περισσότεροι από 120 ακροατές της ημερίδας συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις μετά από τις εισηγήσεις κάθε συνεδρίας, ενώ είχαν την ευκαιρία να γευθούν αυθεντικά εδέσματα από την Κάρπαθο.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής της Ημερίδας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την όλη βοήθειά σας και τη χορηγία σας. Η συνεισφορά σας αυτή, μαζί με τις άλλες χορηγίες κατέστησε πρακτικά δυνατή τη διεξαγωγή της Ημερίδας.

Ας ελπίσουμε ότι η Ημερίδα αυτή θα αποτελέσει μια γόνιμη αρχή για έναν πολύ σοβαρό προβληματισμό, ώστε να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες, με τελικό στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας.

Πηγή: Γ.Π.Α. Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης / Καθηγητής: κ. Παύλος Καρανικόλας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s