Περιβαντολλογικό Δίκτυο Καρπάθου 2019

Μία αξιόλογη πρωτοβουλία συλλόγων και φορέων για το περιβάλλον «ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 2019», έλαβε χώρα στις 20 Απριλίου 2019.

Με στόχο την καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού και προσφοράς για το περιβάλλον διοργανώθηκε η Παγκαρπαθιακή Εκστρατεία Καθαριότητας.

Σε μια εποχή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται και οι κρατικοί πόροι είναι περιορισμένοι, πρωτοβουλίες για απλά καθημερινά πράγματα δείχνουν το δρόμο της προσφοράς και της
ενεργούς συμμετοχής. Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου η πρωτοβουλία ήταν χρήσιμη και ουσιαστική.

Οι συμμετέχοντες σύλλογοι επέλεξαν ο καθένας ξεχωριστά το πεδίο δράσης του. Υπήρξε γενικό κάλεσμα για συμμετοχή προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μικροί και μεγάλοι εξόρμησαν στα χωριά, στα λιμάνια, στις παραλίες και τα δάση και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τη διατήρηση της καθαριότητας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ δε θα μπορούσε να λείψει από αυτή την πρωτοβουλία αφού μέλη της και φίλοι του συλλόγου συμμετείχαν στον καθαρισμό και την απομάκρυνση σκουπιδιών.

Το παρόν σε αυτή την προσπάθεια έδωσαν οι: ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛ. ΑΠΕΡΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΑΔΑΣ, ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΝΕΤΩΝ, ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΤΩΝΑ, KARPATHOS DIVING CENTER, ΣΥΛΛ.ΑΠΕΡΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕΝΕΤΩΝ, Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΒΟΛΑΔΑΣ, Α.Σ. ΑΡΗΣ ΟΘΟΥΣ, Α.Σ. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΠΕΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ, ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ ΝΕΩΝ, ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, κ.α.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ήταν οι: ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ, ΡΑΔΙΟ ΟΛΥΜΠΟΣ 100.2 FM και ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Σύλλογος του Μερτώνα πραγματοποίησε καθαρισμό δασικής έκτασης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 2019. Η χωματερή στη θέση Πέρβα δεν υπάρχει πια. Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Τσέρκη για την άμεση ανταπόκρισή του. Η τοποθέτηση του ρυμουλκούμενου κάδου κοντά στα σκουπίδια, διευκόλυνε πάρα πολύ το έργο των εθελοντών.

Ο Σύλλογος της Ομόνοιας Απεριτών Αττικής, συμμετείχε ενεργά σε καθαρισμό δασικής έκτασης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 2019, μαζί με άλλους συλλόγους του νησιού. Όλοι μαζί για το νησί μας, για τον τόπο μας βροντοφώναξαν οι συμμετέχοντες.

Νέοι και νέες, μικροί και μεγάλοι από το Απέρι, αλλά και εθελοντές φίλοι της Αχάτας, συμμετείχαν ενεργά στη συμμετοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στην πρωτοβουλία ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΠΑΘΟΣ 2019.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Καρπάθου και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Τσέρκη που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, να σταλεί φορτωτής του Δήμου και τον φίλο κ. Νίκο Παραγιό που μας βοήθησε στον υποθαλάσσιο καθαρισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s